Pakko laittaa heti alkuun,että kirjotin tekstin ja hemmetti se katoaa!!!

Mutta asiaan. Aamulla söin kaurapuuron vauhdilla ja kiskoin vaatteet päälle. Huristelin autolla neuvolaan johon oli aika klo.8.00. Mies jäi muksujen kanssa kotiin siksi aikaa.

Olin jo kymmentä vaille neuvolalla ja toimitin rauhassa perus jutut eli pisun ja painon. Sitten odotushuoneeseen lueskelemaan. Hetken päästä ovesta pamahtaa joku nuori mies ja alkaa koputella terkan oveen. Siinä samassa tajuan,että se on herra Lääkäri!! Siinä vähän kiehahti heti alkuunsa.

Mutta menin ensin terkalle jossa:

  • verenpaine 116/74
  • paino 65,9kg (+675/viikossa)
  • fundus 26
  • syke vauvalla +150
  • pissa puhdas

Sovittiin seuraava aika rv28 eli 3.2 klo11. Ja nythän alkaa tosiaan olla parin viikon välein neuvolakäyntejä. Olin ihan unohtanut tällaisen jutun ja,että se on jo nyt!

Sitten siirryin odottelemaan omaa vuoroani herra Lääkärille. Edellinen asiakas oli poistunut n.puolituntia sitten kunnes pääsin sisään. Oli kyllä koomista kun omaa miestäni (joka on syntynyt1979) nuorempi sälli kyselee ihan hämäriä. Siis oikeesti! Esim.L: Ootko käynyt verikokeessa? M:No,joo.Siinä missä katsotaan taudit ja veriryhmä. L:Niin,mutta et tänä vuonna? M:Siis,mitä? Oisko mun pitänyt vai??!! L:No,eeeiii,mutta ajattelin vaan... Jäi vähän epäselväks mitä se haki niillä kysymyksillään. Se sai hämilleen.

Mutta nyt kun on puhuttu "piparin" esittelemisestä gynellä ja kuinka se menettää arvostuksensa näin raskauden ja synnytyksen aikana.Ei tämäkään käynti ollut niitä miellyttävimpiä! Ja voin sanoa,että joskus "pipari" raukka on jopa kaltoinkohdeltu ;) 

Kaiken höpöttelynsä ja äitiyskortin tiirailun jälkeen lääkäri ilmoittaa,että sitten se sisätutkimus. Ok. Varmistan,että otanko jo housut pois? Ja lääkäri aikookin ensin mitata funduksen joka meni ihan vithuilleen ja kuuntelee sydänäänet. Jätän alkkarit siksi aikaa jalkaan. Sydänäänet aloitettiin sitten kuuntelemalla istukan kohinaa...Ja välillä kokeili mun omaa pulssia ranteesta =D Mutta kaippa ne Liinankin sykkeet saatiin tai sitten meikäläisen syke oli 150 siittä säätämisestä Nauru No kaiken tämän jälkeen päästiin sisätutkimukseen. Alkkarit veks ja alkoi ronkinta. Eipä sitten lääkäris immeinen viittinyt käyttää mitään liukastetta ja limakalvoni ovat siittä riemuissaan!! Ei oo ikinä kestänyt näin kauaa tuo perus tutkimus!! Elämäni ahdistavin gynekäynti ikinä!!!

Mulla ei ole mitään vastaan miesgynegologeja. Olen ollut heidän tutkittavana ennenkin.Mutta miksi äitiysneuvolaan laitetaan tuommonen junnu joka mumisee olemattomaan partaansa?? Ei ihan ensimmäisenä tule mieleen avautua raskausajan vaivoista tälle herra Lääkärille!! Sorppa vaan!

Kait pääasia on,että kaikki tuntuu olevan hyvin. Ja jos ei sillä tonkimisella saanut varmistettua,että onko kohdunsuu kiinni niin ei sitten millään XD No Liinan tarkat mitat saadaan viikon päästä ultrassa. Ja näkee sitten senkin,että onko veden määrä normaali. Ei tämä massu nyt niin iso ole.

Tämän koettelemuksen jälkeen posti ilostutti minua ilmoituksellaan. Hensun paketti on saapunut ja siellä on mamitsu vaatteita minulle ja pojille takit!! Käyn sen nappaamassa illalla kun vien esikoisen liikuntaharrastuksens pariin.